Een korte dagelijkse wandeling kan al een zeer gunstig effect hebben op je gezondheid.
Lees verder over 'Dagelijkse wandeling kan een op de tien voortijdige overlijdens voorkomen' op Nu.nlI.v.m. de afwezigheid van POH-GGZ Ageeth Scholten werkt op de maandagochtend nu tijdelijk een nieuwe POH-GGZ bij ons in de praktijk, zijn naam John Koot.
Lees verder over 'Vervanger POH-GGZ'Per 22 februari 2023 hebben wij een nieuwe praktijkmanager. Haar naar is Monique Stevens en zij zal aanwezig zijn op de maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagmorgen en donderdagmiddag.
Lees verder over 'Nieuwe praktijkmanager'Het aantal mensen dat zich met griepklachten bij de huisarts meldt is afgelopen week iets toegenomen, laat onderzoeksinstituut Nivel weten.
Lees verder over 'Aantal mensen met griepklachten neemt licht toe' op nationalezorggids.nlIn één op de tien woningen is schimmel aanwezig. De bruine, grijze of zwarte plekken kunnen hardnekkig zijn en na verwijdering weer terugkomen. Maar waarom is het nou zo belangrijk om schimmel te verwijderen? En hoe voorkom je dat het terugkomt?
Lees verder over 'Dit doen schimmels in huis met je gezondheid' op nu.nlHuisartsenpraktijk Het Noorderlicht verleent zorg aan ongeveer 4500 patiënten in Klazienaveen en
omstreken. Ons team bestaat uit drie huisartsen en vaste waarnemers. Daarnaast werken er zes
doktersassistentes, twee praktijkverpleegkundigen (POH–S), POH-GGZ en een praktijkmanager. Het
Noorderlicht is NHG geaccrediteerd en een opleidingspraktijk voor huisartsen, praktijkassistentes en
coassistenten. In verband met ziekte ...
Lees verder over 'Vacature doktersassistent 16uur'Een kwartiertje extra beweging per dag kan mogelijk helpen bij het voorkomen van vervetting van de lever, blijkt uit nieuw onderzoek.
Lees verder over 'Kwartiertje meer bewegen helpt mogelijk om leververvetting te voorkomen' op nationalezorggids.nlDeskundige en gemotiveerde kraamverzorgenden zorgen voor een goede en veilige start voor pasgeboren baby’s en hun moeder en gezin.
Lees verder over 'Kraamzorg thuis goed en veilig, wel last van tekort aan personeel' op nationalezorggids.nlWe hebben van een aantal patiënten te horen gekregen dat we in de ochtend minder goed telefonisch bereikbaar zijn. Dit vinden wij natuurlijk erg vervelend.
Hieronder nog even een reminder van onze praktijkregels:
Voor afspraken, aanvragen visites en dringende vragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag graag bellen in ...
Lees verder over 'Bereikbaarheid praktijk'Lees verder over 'Uw zorg online app'Helaas merken wij de laatste jaren dat er steeds meer toename is van patiënten die niet op komen dagen op de gemaakte afspraken. Met ingang van januari 2022 zijn wij hierdoor genoodzaakt een ‘no-show’ tarief in te voeren op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).
Afmelden afspraak
Kunt u niet ...
Lees verder over 'No-show protocol'GLI staat voor Gecombineerde Leerstijl Interventie.
Het beste recept voor je gezondheid!
Voel je fitter door samen te werken aan een betere gezondheid.
– Gezond eten
– Bewegen
– Lekker in je vel
Maar er is ook aandacht voor gezond slapen en het verminderen van stress.
Het team dat u daarbij ...
Lees verder over 'Gecombineerde Leefstijl Interventie'Jaarlijkste controle van uw bloedglucosemeter
Het is erg belangrijk dat uw bloedglucosemeter betrouwbaar is en de juiste uitslag geeft. Laat daarom elk jaar uw glucosemeter controleren! Eerder deed u deze controle waarschijnlijk tijdens de metercontroledagen in het ziekenhuis of in uw apotheek. Helaas worden deze metercontroledagen niet meer in alle regio’s ...
Lees verder over 'Bloedglucosemeter controleren'Vanaf 1 mei 2018 kunt ook bloedprikken in de praktijk!
Dit zal worden gedaan door de assistentes en kan iedere werkdag tussen 08:00-09:30 uur. Heeft u een labformulier van de huisarts
of de specialist of komt u net van het spreekuur bij de huisarts en wil deze graag dat u bloed ...
Lees verder over 'Bloedprikken'Gebruik van medische gegevens voor wetenschappelijk onderzoek
Om u goed te kunnen behandelen heeft uw huisarts allerlei informatie van u nodig. Informatie die u de huisarts zelf vertel maar ook uw lengte, leeftijd, bepaalde bloeduitslagen enzovoort. Deze gegevens worden medische gegevens genoemd. Met deze gegevens kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan. Hieronder ...
Lees verder over 'Gebruik medische gegevens'